Vores aktiviteter i Norden

Danmark
Aller Media A/S er den førende udgiver af magasiner og ugeblade i Danmark med titler som BILLED-BLADET, SE og HØR, Familie Journal, SPIS BEDRE og mange flere. Aller Media A/S ejer også Heartbeats.

Aller Tryk A/S er specialiseret i trykning af ugeblade, magasiner, kataloger og reklametryksager, og har Aller Media i Danmark og Sverige som de største kunder.

Aller Leisure A/S ejer og administrerer rejse- og eventvirksomhederne Nyhavn Rejser A/S, Kulturrejser-Europa A/S, Nilles Rejser A/S, Aller Travel AS, Gislev Rejser A/S, Billetkontoret A/S, Stjernegaard Rejser A/S, Let’s Do Travel A/S, Alive A/S og Gaia Travel.

Sverige
Aller Media AB er den førende udgiver af magasiner og ugeblade i Sverige. Aller Media AB har nogle af Sveriges mest kendte brands, såsom ELLE, MåBra, Svensk Damtidning, ELLE Decoration, Allers, Hemmets Veckotidning, Hänt i Veckan, Femina og Residence.

Finland
Aller Media Oy er en førende medie-, marketing- og videoproduktionsvirksomhed, som beskæftiger sig med engagerende indhold igennem deres stærke digitale tjenester og brands: Seiska, Katso Aller Studios, Dingle og Aller Ideas.

Norge
Aller Media AS er en innovativ mediekoncern med kendte nationale brands, som har bred dækning og attraktive målgrupper, som blandt andet Dagbladet, Se og Hør, KK og SOL.

Derudover ejer Aller Media AS en række selskaber og tjenester som bl.a. Roede, HS Media og Pluss Mobil.

Ejerforhold
Allerfonden ejer over 50% af A-aktierne. Allerfonden blev stiftet i 1981 af Svend Aller, Carl Erik Aller og Jørgen Aller.

Domiciladresser

Aller i Norden

Aller A/S
Havneholmen 33
1561 København V
Danmark
www.aller.com

Aller Media A/S
Havneholmen 33
1561 København V
Danmark
www.aller.dk

Aller Leisure A/S
Folke Bernadottes allé 7
2100 København Ø
Danmark
www.allerleisure.com

Aller Tryk A/S
Helgeshøj Allé 36
2630 Høje Taastrup
Denmark
www.allertryk.dk

Aller Media AB
Humlegårdsgatan 6
114 46 Stockholm
Sverige
www.aller.se

Aller Media AS
Karvesvingen 1
0571 Oslo
Postadr: 1169
Norge
www.aller.no

Aller Media Oy
Lintulahdenkuja 10
00500 Helsinki
Finland
www.aller.fi

Ledelsen

  • Bettina Aller

  • Overdirektør
  • Katinka Aller

  • Overdirektør
  • Morten Krüger

  • Koncern økonomidirektør
Allerdk_pil

Allers historie

Fra 1873 til i dag

Aller A/S blev stiftet i 1873 under navnet Carl Allers Etablissement A/S i København af Carl Julius Aller og hustru Laura. I 1874 begyndte vi udgivelsen af Nordisk Mønster Tidende (nu femina), og i 1877 kom det første nummer af Illustreret Familie Journal.

Aller begyndte allerede tidligt at udgive blade både i Norge og Sverige. Aller Media AB (tidligere Svenska Aller AB) blev grundlagt i 1894 fulgt af Aller Media AS (tidligere Norsk Aller AS) i 1897. Og i 1992 grundlagde vi Aller Media OY i Finland.

1873

Da det hele begyndte

Carl og Laura Aller stifter ‘Carl Allers Etablissement’ ved Holmens Kanal i København.

1874

Nordisk Mønster-Tidende

Sammen udvikler Carl og Laura Nordisk Mønster-Tidende, som bliver udgivet første gang den 1. januar 1874. Nordisk Mønster-Tidende kender vi i dag som femina.

1877

Kong Christian IX bliver abonnent

Laura Aller ved skrivebordet med Ugebladet Illustreret Familie Journal, som udkommer for første gang i 1877. Og der går under to måneder, før hoffet også melder sig som abonnent.

1894

Aller i Sverige grundlægges

Aller i Sverige grundlægges, hvorefter den svenske udgave af Illustreret Familie Journal nu delvist bliver redigeret i Sverige.

1897

Aller i Norge grundlægges

Aller i Norge grundlægges – og på samme måde som i Sverige bliver Illustreret Familie Journal delvist redigeret lokalt.

1913

Modernisering

Illustreret Familie Journal bliver moderniseret og går fra gotiske til latinske bogstaver og bliver udvidet til 40 sider. Samtidig indvies papirfabrikken.

1930

Nu som aktieselskab

Selvom virksomheden bliver omdannet til et aktieselskab, fortsætter de næste generationer med at drive og udvikle virksomheden, på billedet ses sønnerne Axel og Valdemar Aller.

1938

Tegneseriebladet Skipper Skræk

Som de første i Danmark udsender Aller i 1938 det første nummer af et tegneserieblad, ”Skipper Skræk”.

1940

SE og HØR starter som Det Ny Radioblad

I 1940 udkommer Det Ny Radioblad, som i 1953 bliver relanceret som SE og HØR. Ved fjernsynets fremkomst bliver TV-programmer en vigtig del af bladets indhold – og er det stadig den dag i dag.

1945

Aller i Valby bombes

Natten mellem den 23. og 24. januar 1945 bliver Allers hovedsæde og papirfabrik i Valby sprængt i luften af den forhadte terrororganisation ”Schalburgkorpset”, som både har danske og tyske medlemmer.

1945

Bombardementerne stopper ikke Henri T. Meyer

Morgenen efter ”Schalburgtagen” møder redaktør Henri T. Meyer ind til sædvanlig tid og begynder sit arbejde midt i de rygende ruiner på sin medbragte skrivemaskine. Bladene skulle jo ud til tiden.

1963

Ude og Hjemme bliver en del af porteføljen

Aller køber ugebladet Ude og Hjemme, som siden er blevet en del af porteføljen. Ude og Hjemmes chefredaktør var i de første seks år i 1920’erne den kendte polarforsker Peter Freuchen.

1966

Fælles distribution etableres

Aller etablerer i samarbejde med Gutenberghus (nu Egmont) i 1966 et fælles distributionssystem, UBD, for hele Danmark, hvor begge udgivers blade bliver leveret af de samme vognmænd.

1971

Carl Allers Etablissement A/S bliver moderselskab

Carl Allers Etablissement A/S bliver til et moderselskab for Aller i Danmark, Sverige og Norge.

1987

BILLED-BLADET og SØNDAG kommer til

Aller overtager BILLED-BLADET og ugebladet Søndags-BT (som herefter omdøbes til SØNDAG). Og i dag har Aller over 20 titler i porteføljen.

1992

Aller i Finland grundlægges

I 1992 etablerer Aller sig også i Finland, hvor første udgivelse er en finsk version af SE og HØR under navnet ”7 Päivää”.

2009

Velkommen til Havneholmen

Havneholmen 33 tages i brug. Huset er tegnet af PLH Arkitekter, rummer i alt 28.000 m2, og de unikke linjer falder i øjnene hos arkitekturinteresserede fra hele verden.

2010

Aller Holding.

Carl Allers Etablissement A/S skifter navn til Aller Holding A/S og fortsætter som moderselskab for Aller Media A/S i Danmark, Sverige, Norge og Finland.

2017

Aller Leisure bliver en del af Aller A/S

Rejseforretningen, der har været en del af Aller Media, udskilles som selvstændig koncern, Aller Leisure A/S, og bliver en del af Aller Holding A/S (nu Aller A/S).

2021

Aller Holding A/S bliver til Aller A/S

I februar skifter Aller Holding A/S navn til Aller A/S

Kontakt

Kontakt os

Aller A/S
Havneholmen 33
1561 København V
Tlf.: + 45 72 34 29 00
Mail: aller@aller.com
CVR-nr.: 43326414